Tjenester

Forebyggende behandling

Når du kommer til oss ønsker vi å sette oss best mulig inn i din tannhelse. Dette gjør vi ved en grundig undersøkelse. Det er også svært viktig for oss å høre på dine ønsker og behov. Det anbefales at man får undersøkt tenner og munnhule hos tannlege eller tannpleier regelmessig.

Hvordan erstatte en eller flere manglende tenner?

Dersom du ønsker å erstatte en eller flere manglende tenner, kan dette løses på ulike måter. Vi legger vekt på at du skal få god informasjon om de ulike løsningene og pris, slik at du forstår og kan være med å avgjøre hva som er den beste løsningen for deg.

Estetisk behandling

Estetisk tannbehandling handler om å forandre farge eller form på tennene, om du av ulike årsaker er misfornøyd eller ønsker forbedringer.

Misfarginger, mellomrom, ujevnheter og stygge fyllinger trenger ikke å være et problem.

Rotfylling

Når pulpa (nerven) er sterkt skadet eller død, er det nødvendig å foreta rotbehandling for å bevare tannen. De fleste rotbehandlinger skyldes kariesangrep (hull) som er kommet helt inn til nerven. Da vil bakterier trenge inn og føre til permanent skade. Men også annen tannsykdom kan skade nerven.

Reparere hull og skader på tenner

Hull i tennene – på fagspråk kalt karies. Hull oppstår når emaljen oppløses av syre som følge av en bakteriell infeksjon i tannen. Karies behandles på forskjellige måter avhengig av tilstanden og utvikling. Det er flere faktorer som kan forårsake hull.

Tannkjøttsykdom

Tannkjøttsykdom begynner med en betennelse som utvikler seg i dybden og over tid fører til at tennenes feste og kjevebeinet angripes. Tannkjøttslommen kan på grunn av denne utviklingen bli gradvis dypere, uten at du merker det selv.
Vi sjekker alltid tannkjøttet på årskontrollene

Fjerne tenner

Når tenner er så løse eller ødelagte at de ikke kan repareres, må man trekke tennene for å unngå infeksjon og smerter. Noen ganger sitter tenner så godt fast i kjeven, da må vi trekke med et lite kirurgisk inngrep.

Problemer og smerter i kjeveledd og muskler

TMD er en fellesbetegnelse for dysfunksjon og smerte relatert til tyggemuskulatur og/eller kjeveledd. Ved behov for behandling, skal behandlingen være individuelt tilpasset.